Bruken av AR-teknologi og IoT: Går IKEA fra møbelgigant til smart-hjem gigant?

Bruken av AR-teknologi og IoT: Går IKEA fra møbelgigant til smart-hjem gigant?

IKEA er kanskje den mest innovative møbelgiganten i verden. Med banebrytende bruk av teknologi som utvidet virkelighet (AR) og IoT (Internet of Things) endrer de handlemønstrene innenfor bransjen.

IKEA har nå kommet med den banebrytende applikasjonen IKEA Place som gir deg hvilket som helst møbel fra deres varesortiment, plassert i stuen din. Hvordan? Apple lanserte ARKit, som baserer seg på AR-teknologi. Dette tilrettelegger for at utviklere kan bruke bevegelsessensorer og kameraet ditt til å overlappe digitale elementer over til den virkelige verden. Et annet eksempel som du allerede kanskje har brukt er et Snapchat-filter, som baserer seg på samme AR-teknologi IKEA benytter. IKEA Place var en av de første til å bruke dette, og i retail-sammenheng omtalte Tim Cook appen som «The future of shopping». Her kan du se et klipp av hvordan appen fungerer.

Allerede i 2018 lanserte IKEA smart-belysning, som muliggjør at du kan styre belysningen din via smart-telefonen. Dette betegnes som IoT-teknologi, og er objekter koblet opp mot internett. Dette lar objekter kommunisere med hverandre, og smart-belysningen er i tillegg kompatibelt med de tre største digitale økosystemene Apple HomeKit, Google Assistant og Apple HomeKit. I et annet blogginnlegg har jeg skrevet litt mer utdypende om digitale økosystemer, det kan du lese mer om her.

I mars 2019 skal IKEA lansere sine smart-gardiner. Legger vi to og to sammen kan vi se en tendens til bransjeglidning, der IKEA beveger seg mot smart-hjem markedet. I boken til Arne Krokan «Det friksjonsfrie samfunn» bruker han Amazon som et eksempel, hvor de går fra å være en digital bokhandel til å bli et verdensomspennende handelshus.

Om IKEA satser videre på smart-hjem produkter og skalerer opp produksjonen i dette markedet er enda uvisst. Det vi kan se er at en kontinuerlig utvikling av digitale økosystemer vil etterhvert gjøre at bedrifter vil følge IKEA sin fremgang.

Har du noen innspill eller spørsmål rundt AR, IoT eller IKEA sine fremtidsplaner? Kommenter nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Lukk meny