Nettverkseffekter: Vil de største forbli størst?

Nettverkseffekter: Vil de største forbli størst?

Når du deler en interessant artikkel på Facebook, eller skriver en anmeldelse etter en kjøretur gjennom plattformen Uber, har du bidratt til det vi kaller nettverkseffekter. Dette har vært lenge på dagsordenen, og det kan diskuteres at disse store aktørene nevnt ovenfor, med en kritisk masse av brukere, er umulig å vippe av tronen. Men er det umulig?

Nettverkseffekter, eller positive nettverkseksternaliteter skjer når to eller flere personer kommuniserer og det skapes positive virkninger for både bruker og tjenestetilbyder. Metcalfes lov forklarer at antall forbindelser mellom deltakerne vokser mye raskere enn antall deltakere i nettverket. Ved at flere personer deler, kommenterer og liker skapes viral vekst. Dette demonstrer foreleser Arne Krokan i en livesending via Facebook, og han poengterer at dette er en av de viktigste tiltakene du kan bruke når du designer en digital tjeneste. 

Et digitalt samfunn har utviklet seg hvor informasjon, erfaringer og kunnskap deles på tvers av digitale plattformer. Plattformer som Uber, AirBnb og Facebook har svært lave grensekostnader ved å betjene en kunde til. Dette gjør at de skalerer opp raskt uten å måtte bruke store summer på det, da kan budsjettet prioriteres til innovasjon og betjening.

Så hvordan kan man konkurrere mot disse i slike markeder? Et eksempel på dette er Lyft. Med samme forretningsmodell og konsept tar de innpå Uber med en markedsandel på ca. 35% i USA. Dette beviser at slike plattformer kan «kopieres», og skaleres opp raskt med lave grensekostnader. Derfor må Uber, i likhet med alle slike plattformer forsvare sin markedsandel med innovative løsninger og «integrere seg» i kundenes hverdag. Nedenfor er et klipp av Uber sine måter å benytte seg av nettverkseffekter, og integrere seg i brukernes hverdag.

Gjennom tjenesten Ning kan du nå utvikle din egen sosiale plattform, og med et eksempel som Lyft kan vi se at teknologien som anvendes for å utvikle digital infrastruktur, – eller plattformer er blitt tilgjengelig for alle. Arne Krokan forklarer i sin bok «Det friksjonsfrie samfunn» at å utvikle slike tjenester ikke lenger er den største utfordringen, men å utvikle gode forretningsmodeller og vekst av digitale tjenester.

Vi kan da konkludere i at den største utfordringen til «underdogs» nå kan tenkes å ligge i hvordan de skal flytte brukere over til sin tjeneste, og anvende nettopp nettverkseffekt i sine digitale tjenester med et mål om å skape viral vekst.

Hvilke tanker har du rundt måten utfordrere bør gå frem på for å vippe de største av tronen? Kommenter gjerne nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Lukk meny